Bestuurders van huisartsenorganisaties: kom naar de netwerkdag op 29 juni 2017!

 
Sinds kort bestaat de HAweb groep Netwerk Bestuurders waar veel bestuurders – maar nog lang niet alle – van huisartsenorganisaties zich op ingeschreven hebben. De behoefte aan het uitwisselen van ervaringen, het verkennen van de mogelijkheden tot meer samenwerking en de wens om de bestuurskwaliteiten van bestuurders van alle huisartsenorganisaties op een hoger niveau te brengen, hebben geleid tot dit initiatief.

Voor alle bestuurders organiseren we op 29 juni onze eerste netwerkdag. We starten om exact 14.00 uur in het Kontakt der Kontinenten in Soesterberg. Twee zeer ervaren docenten, Moniek de Boer en Angelique van Dam, nemen u mee in de theorie en het toepassen van Deep Democracy,

 

Deep Democracy is een manier van besluiten nemen waarbij de wijsheid van de minderheid wordt meegenomen in het meerderheidsbesluit. Het biedt praktische handvatten en technieken om met uitersten om te gaan. Niet vanuit de gedachte dat we dwarsliggers moeten manipuleren en verleiden om zonder al te veel morren het genomen besluit te volgen. Maar vanuit de overtuiging dat de krachtigste besluiten ontstaan door de aanwezige diversiteit aan kennis, talenten, ervaringen en emoties te combineren.

 

Deze (deels interactieve) training duurt tot 18.00 uur.

 

Tot 19.00 uur kunt u netwerken en genieten van een internationaal buffet.

 

Van 19.00 uur tot 20.00 uur leidt de voorzitter van de LHV, Ella Kalsbeek, een forumdiscussie over wat goed besturen in de praktijk betekent en welke verwachtingen er vanuit de buitenwacht zijn van u als bestuurder. Alle forum leden hebben ruime ervaring als bestuurder bij huisartsenorganisaties of organisaties die met u als bestuurder te maken hebben.

 

Deelnemers aan dit forum zijn:

Edwin Brugman, (Directeur Kennismanagement en netwerken VvAA)
Hans van Santen (Hoofdredacteur van Medisch Contact)
Johan Reesink, (‎Voorzitter bestuur bij Stichting Pensioenfonds voor Huisartsen)

 

De eigen bijdrage voor deze heel interessante dag bedraagt € 125,- per persoon en u kunt zich bij de LHV Bestuursacademie inschrijven via Netwerkbijeenkomst bestuurders 29-6-2017. Accreditatie wordt natuurlijk aangevraagd.

 

Wij ontmoeten u graag op 29 juni!

 

Carin Littooy, bestuurslid van het LHV bestuur

Aard Verdaasdonk, voorzitter van de Kring De Gelderse Rivieren