HaROP besluitvormend op Kringledenraad 06-11-12

 
Graag willen wij u erop attenderen dat het Huisartsen Rampen Opvangplan (HaROP) op de kringledenraad van 6 november a.s., besluitvormend op de agenda staat.

U bent als huisarts zelf verantwoordelijk voor het voorbereiden en leveren van verantwoorde zorg onder alle omstandigheden (vastgelegd in de wet BIG en de wet Veiligheidsregio's). Om u hierbij te ondersteunen hebben de coöperaties/ verenigingen uit het kringgebied en de huisartsenposten, gefaciliteerd door de kring, elk een HaROP geschreven.

In het HaROP staat de organisatie van de huisartsenzorg beschreven onder crisisomstandigheden (een infectieziekte of een flitsramp). Hierbij wordt zo lang als mogelijk de bestaande structuur aangehouden. Als het niet meer anders kan zal er stapsgewijs worden opgeschaald, om zo de huisartsenzorg in stand te houden met de beschikbare capaciteit en middelen. De kern is dat u uw werk blijft uitvoeren in uw eigen praktijk. Slechts zelden en op verzoek kan u gevraagd worden om elders op te treden.

U kunt de HaROP documenten per gebied vinden op de website van de huisartsenkring.

Kringledenraad en/of Themabijeenkomst

U kunt zich via onderstaande link aanmelden en uw vraag stellen.
AANMELDEN voor deel 1 en/ of deel 2 van de bijeenkomst ...en stel uw vraag op het aanmeldingsformulier {aanmelden niet meer mogelijk}.

Agenda & vergaderstukken

De agenda en de vergaderstukken kunt u ook vinden op onze website.