Overleg met Zilveren Kruis levert nog geen concrete toezeggingen op

 
Na het maken van indexatieafspraken met terugwerkende kracht voor 2019, heeft het 7 Kringen overlegteam afgelopen mei de gesprekken met Zilveren Kruis samen met InEen kunnen hervatten.

Over deze indexatieafspraken 2019 hebben wij u eerder al geinformeerd.

Het zijn constructieve gesprekken, maar desondanks zijn er wel zorgen; deze zijn per brieven naar Zilveren Kruis geuit en zijn toegevoegd in de bijlage.

Zilveren Kruis is het met ons eens dat de extra ruimte 2020 eerst aan Meer Tijd Voor De Patiƫnt wordt besteed. De inzet van de 7 kringen is dat het tot een significante en merkbare uitbreiding van het basisteam in de huisartsenpraktijk moet leiden. De LHV heeft berekend dat er genoeg geld moet zijn voor een bedrag ter hoogte van minimaal een dagdeel POH-S per week per normpraktijk. Daarbij moet het mogelijk zijn om zowel de POH-S in te zetten als ook doktersassistentes, physician assistents, verpleegkundig specialisten etc. Dus inzet op basis van behoefte en beschikbaarheid ter beoordeling aan de huisarts.

De komende tijd gaan de overleggen door. Wij houden jullie op de hoogte via onze nieuwsbrieven en bij belangrijk nieuws sturen we een nieuwsflits!