SCEM vraagt Huisarts uit regio Haarlemmermeer

 
Wij zijn op zoek naar een huisarts uit de regio Haarlemmermeer, die samen met een dermatoloog uit Hoofddorp, een (of meer) nascholingen wil verzorgen in de eigen regio. Er wordt op 12 mei a.s. een Teach the Teacher-dag georganiseerd om docenten voor te bereiden op het geven van onderwijs. De dermatoloog uit Hoofddorp heeft zich al aangemeld en is op zoek naar een duo-docent (huisarts).

Aan het UMC Groningen is een methode ontworpen om het aantal onnodige verwijzingen van verdachte huidplekjes terug te brengen. Aan deze methode is een project gekoppeld: Derm-GP. Derm-GP is een communicatiecampagne van de EADV om het contact te stimuleren tussen dermatoloog en huisarts. Omdat de huisarts in ons land een poortwachtersrol heeft werd Nederland gekozen als pioniersland. Het project wordt gesteund door de NVDV. Het vehiculum voor communicatie is de Groene Vlaggen cursus die gericht is op herkennen van goedaardige huidafwijkingen met het blote oog en de dermatoscoop om onnodige verwijzingen en excisies door huisartsen te verminderen.  

De Groene Vlaggen cursus wordt gegeven door gecertificeerde docentenkoppels van huisarts en dermatoloog. De eerste Teach the Teacher Groene Vlaggen cursus vindt plaats op 12 mei 2017 in de Bilt. Na de 'Teach the Teacher' cursus verkrijgt u het certificaat ‘Docent Groene Vlaggen cursus' én toegang tot het gelicenceerde cursusmateriaal, de website voor opdrachten en e-toetsing en kunt u de EADV Groene Vlaggen cursus geven aan huisartsen in uw regio. SCEM zal daarbij tekenen voor de organisatie.

Een 'Groene Vlag' is een goedaardige huidafwijking die kan lijken op een (voorstadium) van huidkanker. In de EADV Groene Vlaggen cursus wordt de kennis van de diagnostiek met het blote oog en met de dermatoscoop vergroot en krijgt de huisarts meer grip op de beoordeling van plekjes waar de patiënt zich onnodig zorgen om maakt. De Groene Vlaggen cursus aan huisartsen in uw regio kan in onze visie bij uitstek verzorgd worden door een docentenkoppel bestaande uit een dermatoloog en een huisarts.  Daarom kunt u zich voor deze 'Teach the teacher' cursus alleen aanmelden als koppel.  

Wanneer?
De Teach the Teacher- dag is 12 mei a.s. in de Bilt. De Groene Vlaggen cursus in eigen regio wordt -om te beginnen- een keer gepland op een datum die iedere betrokkene past.

Wat?
Een Groene Vlaggen cursus bestaat uit twee fysieke bijeenkomsten van 4 uur met een aantal weken er tussen. De huisarts is daarbij moderator en de dermatoloog de inhoudsdeskundige. In de tijd tussen beide bijeenkomsten stuurt elke deelnemer (maximaal 28) 3 eigen casus van een verdacht huidplekje in. De dermatoloog selecteert ca 20 casus die tijdens de tweede bijeenkomst worden gepresenteerd en besproken.

Wat levert het op?
De Teach the Teacher- dag op 12 mei is een eigen investering. Het geven van een Groene Vlaggen cursus in eigen regio levert € 100, - per uur op bij een gemiddelde tijdinvestering van 9 uur.

Met vriendelijke groet,

 

Peter Seinen
SCEM
Tel + 31 345 576642
Mob + 31 6 5381 9649
E-mail hpseinen@scem.nl
www.scem.nl