Vragen over (meldingsplichtige) infectieziekten aan de GGD?

 
In het het jaarverslag van de afdeling Algemene Infectieziekten leest u wat er vorig jaar aan infectieziekten in het werkgebied van de GGD Amsterdam gemeld is en welke activiteiten de afdeling onderneemt om verspreiding van infectieziekten in onze regio te voorkomen.

Heeft u vragen over meldingsplichtige of andere infectieziekten die niet tot de volgende werkdag kunnen wachten dan kunt u, ook buiten kantooruren, intercollegiaal contact opnemen met de dienstdoende arts Infectieziekten van de GGD Amsterdam. Uiteraard moet u, als u een vermoeden heeft van een ziekte behorende tot groep A zoals virale hemorragische koorts, pokken, polio of MERS-CoV, deze meteen bij de GGD melden. Een vermoeden van MERS-CoV moet door de behandelaar worden gemeld als een patiënt in het ziekenhuis is opgenomen.

Daarnaast gaat het bijvoorbeeld over dierenbeten in het buitenland waarbij er een risico op rabiës is, prikaccidenten, profylaxe van contacten van een meningokokkosepatiënt, of een ongewoon aantal zieken in uw praktijk of binnen een instelling.

U kunt ons bereiken:
Binnen kantooruren: 020-5555 105 (intercollegiaal)
Buiten kantooruren: 020- 5555 911, vragen naar de dienstdoende arts Infectieziekten
Informatie voor huisartsen over infectieziekten in Amsterdam leest u hier.   

Voor de huisartsenkring Amsterdam en Noord Holland Midden geldt dat deze informatie bedoeld is voor de huisartsen uit het werkgebied van de GGD Amsterdam, nl de huisartsen uit de gemeentes:
- Amsterdam
- Amstelveen
- Aalsmeer
- Uithoorn
- Ouder Amstel
- Diemen