Leergang Kiezen voor bestuurswerk (NIEUW)

 

Wilt u meer invloed hebben op het beleid van het huisartsenvak? Wilt u zich verder ontwikkelen en uw kennis verbreden? Bent u benieuwd of bestuurswerk iets voor u is?
Dan nodigen wij u graag uit voor onze Leergang 'Kiezen voor bestuurswerk'. Deze training leert u in 6 dagdelen of het bestuurswerk bij u past en helpt u in het ontwikkelen van persoonlijke en professionele groei. De Birkman-analyse is onderdeel van deze training. Daarnaast ervaart u ook het vak in de praktijk: u bent 1 dag lid van het LHV (kring)bestuur. 

Leerdoel

Onze ervaring met het trainen van hoog opgeleide professionals leert dat u kracht vooral ontleent aan de ratio, de inhoud, de feiten. De stem van uw behoeften, gevoel en intuïtie, is vaak on(der)ontwikkeld. Tijdens de training Persoonlijke Kracht leren we u hoe u de ‘harde’ kanten van uw werk kunt verbinden met deze ‘zachte’ kanten van uw gedrag zodat er een duurzaam evenwicht ontstaat tussen ratio en emotie. Zo ontstaat authentiek en dus geloofwaardig (zelf-)leiderschap.

  • U weet of het bestuurswerk bij u past en kunt een bewuste en gedegen keuze hierover maken. 
  • U ontdekt nieuwe kennis en inzichten voor persoonlijke groei.
  • U leert op ervarende wijze wat bestuurswerk inhoudt. 

Resultaat
U hebt een belangrijke stap gezet op weg naar het behalen van uw overall ontwikkeldoel. Uw zelfinzicht en zelfbewustzijn hebben een boost gekregen. U hebt uw eigen gedrags- en handelingsrepertoire uitgebreid door nieuwe inzichten en met nieuwe tools. U weet waar, wanneer en hoe u hiermee in de dagelijkse praktijk kunt oefenen en wat dit zal opleveren. U ervaart empowerment, groei en vertrouwen.

Inhoud workshop

We starten de training met een haardvuursessie, tijdens deze avond kunt u in gesprek met Paulus Lips. Paulus is 6 jaar bestuurder bij de LHV geweest. Hij vertelt u over zijn persoonlijke ervaringen, welke persoonlijke belemmeringen hij tegenkwam in zijn rol als bestuurder en zijn overwinningen. Tevens vertelt hij u hoe hij door persoonlijke kracht in staat is geweest zichzelf of zijn omgeving te veranderen. Hier start de inspiratie en bewustwording. De volgende dag staat in het teken van het verder vergroten van het zelfbewustzijn, onder meer door inzet van de Birkman-methode. Een gedragsmeetinstrument dat zowel u als de trainer snel en verdiept inzicht biedt in de oorsprong van uw gedrag en de effecten daarvan. Vervolgens blikken we terug op de haardvuursessie en bespreken uw ontwikkelvraag en hoe dit aansluit op uw ontwikkeldoelen.

Twee weken later ontmoeten wij u weer om met de module Persoonlijke kracht aan de slag te gaan. In deze module nemen we het woord ont-wikkelen heel letterlijk. De wikkels rondom de kern van elke deelnemer wordt verwijderd en we richten ons op wat u tegenhoudt te groeien. Elke deelnemer krijgt een uur lang de vloer. In dat uur ontvangt hij/zij een zeer intensieve, op maat gemaakte wokshop die veelal leidt tot een persoonlijke doorbraak. De mede deelnemers zijn lerend publiek, vaak met een actieve rol. Dit levert alle deelnemers in elke ronde nieuwe kennis en inzichten op. 

Praktische informatie

DoelgroepAios
Hid(ha)
Praktijkhouder
Waarnemer
Accreditatie18 punten
KostenLeden € 1250,- / Niet-leden € 2250,-
Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met academie@lhv.nl of bel 085-0480072.

Programma

Dagdeel 1: Haardvuursessie met inspirerende spreker: Paulus Lips (avond incl. overnachting)
Dagdeel 2: Bespreken rapportage Birkman-analyse (ochtend) 
Dagdeel 3: Terugblik haardvuursessie en bespreken ontwikkelvraag (middag)
Dagdeel 4, 5 en 6: Persoonlijke kracht (hele dag + ochtend incl. overnachting)

Iedere deelnemer kan tijdens de training een aanvraag indienen bij de LHV Academie of rechtstreeks bij het LHV landelijk - of één van de LHV kringbesturen om een dag mee te lopen met één van de bestuurders. 

Trainer(s)

Betty de Haan
Al sinds 1992 werkt Betty als trainer en coach aan het faciliteren van persoonlijke groei. Het is haar passie en vak om jonge, gedreven, hoogopgeleide professionals te leren hoe zij de harde kanten van hun werk kunnen verbinden met de zachte kanten van hun persoonlijk leiderschap zodat er een duurzaam evenwicht ontstaat tussen hoofd en hart, vrijheid en rekenschap, resultaat en relatie.

Zij doet dit door zowel praktisch gereedschap aan te reiken als door te werken in de diepere lagen van het bewustzijn. Daarbij verspilt ze geen tijd aan pogingen om er iets in te stoppen wat mensen niet hebben meegekregen. Ze werkt aan en met wat er al wèl is. Hoe dan ook altijd binnen de werkcontext en in constante verbinding met de bij aanvang van de training afgesproken resultaten.

Wat klanten vooral waarderen in haar aanpak is dat ze een veilige leeromgeving creëert door te luisteren en zich te verbinden zonder te oordelen, dat ze praktiseert wat ze predikt en dat ze structuur biedt wat leidt tot helderheid, focus en rust.


 

 

 Gastspreker: Paulus Lips 

Bijzonderheden

Algemene voorwaarden LHV Academie

Op alle nascholingen van de LHV Academie zijn de Algemene voorwaarden LHV Academie van toepassing.